top of page

Január 2025 je mesiacom ohnivého byvola (6.január - 3.február 2025)

  • partnerskymanual
  • Dec 27, 2024
  • Čítanie: 3

Updated: Jan 9

čínska astrológia a Feng Shui verí, že každý mesiac má svoju jedinečnú energiu a charakter. Preto je energia každého mesiaca vyjadrená prostredníctvom jedného z 12 zvierat zverokruhu a spojená s jedným z piatich elementov.


Energia mesiaca ohnivého byvola

Takže podľa čínskeho kalendára je január 2025 ovládaný Ohnivým Byvolom. S týmto zvieraťom sa v Číne zaobchádza so zvláštnym rešpektom, pretože je symbolom tvrdej práce, odhodlania, sily a vytrvalosti.

Element ohňa dodáva Byvolovi ešte viac sily a energie, vďaka čomu je vášnivý, impulzívny a v niektorých ohľadoch dokonca výbušný. V januári 2025 sa môžu objaviť byvolove rebelské vlastnosti. Ohnivý Byvol je odhodlaný ísť až do konca a dostať sa po ceste, prekážky ho nevystrašia. Nebojí sa konkurencie.


Ohnivý Byvol pomáha a podporuje iba rovnakých ľudí: cieľavedomých, pracovitých a asertívnych. V januári 2025 by ste mali smelo obhájiť svoju pozíciu a ísť do cieľa. Nedovoľte iným, aby za vás rozhodovali! Ak sa váš názor nezhoduje s názorom väčšiny, neznamená to, že sa mýlite. A hoci tvrdohlavých ľudi zvyčajne ostatní nemajú radi, v januári 2025 si títo ľudia budú môcť získať ostatných, získať rešpekt za svoju asertivitu a tvrdú prácu a získať povýšenie alebo bonus v práci.


Odporúčania na január 2025

Ohnivý byvol je zdravé a odolné zviera, ale je veľmi emotívne a podlieha silným výbuchom hnevu. Preto je v januári 2025 dôležité sledovať svoj psychický stav. Ak máte pocit, že ste zahltení negatívnymi emóciami, dajte si relaxačný kúpeľ, počúvajte upokojujúcu hudbu , dohodnite sa na aromaterapii. Keď sa cítite podráždene a nahnevane, začnite pomaly a zhlboka dýchať a po chvíli dosiahnete pokojný, harmonický stav. Joga a meditácia budú v januári 2025 prínosom. Aby ste prilákali peniaze a šťastie, ako aj nadviazali vzťahy sledujte pohyb lietajúcich hviezd podľa Feng Shui .


Neviete či máte byvola vo svojom horoscope - bazi tabuľke? Ak chcete analýzu svojej BaZi tabulky pre konkrétne sitácie, informácie a stratégiu napr. oblasti práce, vzťahov, financií, môžete nás kontaktovať alebo si sami vygenerovať svoju bazi tabuľku tu: https://chinesemetasoft.com/BaZi/DateOfBirth?token=a6b345c2


V mesiaci január je naďalej potrebné prepájať Oheň a Vodu. Aktívnu energiu s vnútorným pokojom. Starajte sa o obličky, udržujte v teple nohy, kríže a spodnú časť chrbta v príjemnom teple. Varte si dlho-varené vývary - 3 hodiny a viac, dodajú veľkú podporu vitality do celého roku.

Podpora trávenia

  • Posilnite trávenie pomocou potravín, ktoré ju nezaťažujú – vyhýbajte sa mastným, ťažkým a vyprážaným jedlám.

Strava: Jedzte menej, ale kvalitne

  • Jedzte 3-4 jedlá denne a nevyjedať medzi jedlami.

  • Vyhýbajte sa surovým a studeným jedlám, ktoré oslabujú trávenie.

Hýbte sa – Pohyb je kľúčový na rozhýbanie stagnujúcej energie.

  • Jemné cvičenia, ako je jóga, tai chi alebo qi gong.


    .

V januári zaraďte do jedálnička:


  • Zelenina: Kel, brokolica, karfiol, fenikel, bazalka, reďkovka, rukola.

  • Bylinky: Rozmarín, majoránka, kôpor, medovka, bazalka, nechtík, repík. Harmanček a mäta schladzujú horúčosť v pečeni.

  • Ovocie: Jablko, granátové jablko, melón, papája.

  • Oleje: Olivový olej, olej z nepraženého čierneho sezamu.

  • Orechy a semienka: Píniové jadierka, malé množstvo medu.

  • Obilniny a korene: Jačmeň, pohánka, žito, koreň púpavy, čakanka.


  • Obilniny: Ryža červená, pšenica, žito, špenát, lotosový koreň.

  • Strukoviny: Fazule mungo, adzuki, čierne fazule.

  • Ovocie: Jahody, červené hrozno, červené ríbezle.

  • Bylinky a koreniny: Estragón, tymián, vanilka.

  • Vývary: Hovädzí a kurací vývar (iba z bio mäsa).

  • Ďalšie: Losos, tuniak, vlašské orechy, kokosový orech, batáty, sladké zemiaky.

  • Strukoviny a semienka: Čierny sezam, morské riasy (arame, nori, wakame, kombu).

  • Orechy: Vlašské orechy, gaštany.

  • Mäso a morské plody: Kačacina, jahňacina, srnec, kapor, úhor, krevety.

  • Obilniny: Pšeno, ovos, polenta, quinoa.

  • Bylinky a koreniny: Badyán, fenikel, klinčeky.


Od 21. januára 2025 vstupuje do nášho prostredia patogén SUCHO , ktorý môže výrazne ovplyvniť rovnováhu nášho tela. Tento stav vyžaduje zvýšenú pozornosť , aby sme predišli dehydratácii, suchu v slizniciach či celkovej únave.

Čo pomôže:

  • Riedené šťavy – ideálne čerstvo lisované, zmiešané s vodou.

  • Polievky – vývary, riedke zeleninové polievky.

  • Riedke kaše – ryžové, pšenové, ovsené.

  • Omáčky – jemné, ľahké omáčky k jedlám.

  • Parená a dusená zelenina – napríklad brokolica, tekvica, mrkva, cuketa.


Čomu sa vyhýbať: Suché, pečené a vyprážané jedlá odoberajú telu tekutiny, tiež škodí cukor, biela múka, studené nápoje, mlieko, alkohol a káva a jedlo neskoro večer


Veľa šťastia

 
 
 

Comments


bottom of page