Január 2025 je mesiacom ohnivého byvola (6.január - 3.február 2025)
- partnerskymanual
- Dec 27, 2024
- Čítanie: 3
Updated: Jan 9
čínska astrológia a Feng Shui verí, že každý mesiac má svoju jedinečnú energiu a charakter. Preto je energia každého mesiaca vyjadrená prostredníctvom jedného z 12 zvierat zverokruhu a spojená s jedným z piatich elementov.

Energia mesiaca ohnivého byvola
Takže podľa čínskeho kalendára je január 2025 ovládaný Ohnivým Byvolom. S týmto zvieraťom sa v Číne zaobchádza so zvláštnym rešpektom, pretože je symbolom tvrdej práce, odhodlania, sily a vytrvalosti.
Element ohňa dodáva Byvolovi ešte viac sily a energie, vďaka čomu je vášnivý, impulzívny a v niektorých ohľadoch dokonca výbušný. V januári 2025 sa môžu objaviť byvolove rebelské vlastnosti. Ohnivý Byvol je odhodlaný ísť až do konca a dostať sa po ceste, prekážky ho nevystrašia. Nebojí sa konkurencie.
Ohnivý Byvol pomáha a podporuje iba rovnakých ľudí: cieľavedomých, pracovitých a asertívnych. V januári 2025 by ste mali smelo obhájiť svoju pozíciu a ísť do cieľa. Nedovoľte iným, aby za vás rozhodovali! Ak sa váš názor nezhoduje s názorom väčšiny, neznamená to, že sa mýlite. A hoci tvrdohlavých ľudi zvyčajne ostatní nemajú radi, v januári 2025 si títo ľudia budú môcť získať ostatných, získať rešpekt za svoju asertivitu a tvrdú prácu a získať povýšenie alebo bonus v práci.
Odporúčania na január 2025

Ohnivý byvol je zdravé a odolné zviera, ale je veľmi emotívne a podlieha silným výbuchom hnevu. Preto je v januári 2025 dôležité sledovať svoj psychický stav. Ak máte pocit, že ste zahltení negatívnymi emóciami, dajte si relaxačný kúpeľ, počúvajte upokojujúcu hudbu , dohodnite sa na aromaterapii. Keď sa cítite podráždene a nahnevane, začnite pomaly a zhlboka dýchať a po chvíli dosiahnete pokojný, harmonický stav. Joga a meditácia budú v januári 2025 prínosom. Aby ste prilákali peniaze a šťastie, ako aj nadviazali vzťahy sledujte pohyb lietajúcich hviezd podľa Feng Shui .
Neviete či máte byvola vo svojom horoscope - bazi tabuľke? Ak chcete analýzu svojej BaZi tabulky pre konkrétne sitácie, informácie a stratégiu napr. oblasti práce, vzťahov, financií, môžete nás kontaktovať alebo si sami vygenerovať svoju bazi tabuľku tu: https://chinesemetasoft.com/BaZi/DateOfBirth?token=a6b345c2
V mesiaci január je naďalej potrebné prepájať Oheň a Vodu. Aktívnu energiu s vnútorným pokojom. Starajte sa o obličky, udržujte v teple nohy, kríže a spodnú časť chrbta v príjemnom teple. Varte si dlho-varené vývary - 3 hodiny a viac, dodajú veľkú podporu vitality do celého roku.
Podpora trávenia
Posilnite trávenie pomocou potravín, ktoré ju nezaťažujú – vyhýbajte sa mastným, ťažkým a vyprážaným jedlám.
Strava: Jedzte menej, ale kvalitne
Jedzte 3-4 jedlá denne a nevyjedať medzi jedlami.
Vyhýbajte sa surovým a studeným jedlám, ktoré oslabujú trávenie.
Hýbte sa – Pohyb je kľúčový na rozhýbanie stagnujúcej energie.
Jemné cvičenia, ako je jóga, tai chi alebo qi gong.
.
V januári zaraďte do jedálnička:
Zelenina: Kel, brokolica, karfiol, fenikel, bazalka, reďkovka, rukola.
Bylinky: Rozmarín, majoránka, kôpor, medovka, bazalka, nechtík, repík. Harmanček a mäta schladzujú horúčosť v pečeni.
Ovocie: Jablko, granátové jablko, melón, papája.
Oleje: Olivový olej, olej z nepraženého čierneho sezamu.
Orechy a semienka: Píniové jadierka, malé množstvo medu.
Obilniny a korene: Jačmeň, pohánka, žito, koreň púpavy, čakanka.
Obilniny: Ryža červená, pšenica, žito, špenát, lotosový koreň.
Strukoviny: Fazule mungo, adzuki, čierne fazule.
Ovocie: Jahody, červené hrozno, červené ríbezle.
Bylinky a koreniny: Estragón, tymián, vanilka.
Vývary: Hovädzí a kurací vývar (iba z bio mäsa).
Ďalšie: Losos, tuniak, vlašské orechy, kokosový orech, batáty, sladké zemiaky.
Strukoviny a semienka: Čierny sezam, morské riasy (arame, nori, wakame, kombu).
Orechy: Vlašské orechy, gaštany.
Mäso a morské plody: Kačacina, jahňacina, srnec, kapor, úhor, krevety.
Obilniny: Pšeno, ovos, polenta, quinoa.
Bylinky a koreniny: Badyán, fenikel, klinčeky.
Od 21. januára 2025 vstupuje do nášho prostredia patogén SUCHO , ktorý môže výrazne ovplyvniť rovnováhu nášho tela. Tento stav vyžaduje zvýšenú pozornosť , aby sme predišli dehydratácii, suchu v slizniciach či celkovej únave.
Čo pomôže:
Riedené šťavy – ideálne čerstvo lisované, zmiešané s vodou.
Polievky – vývary, riedke zeleninové polievky.
Riedke kaše – ryžové, pšenové, ovsené.
Omáčky – jemné, ľahké omáčky k jedlám.
Parená a dusená zelenina – napríklad brokolica, tekvica, mrkva, cuketa.
Čomu sa vyhýbať: Suché, pečené a vyprážané jedlá odoberajú telu tekutiny, tiež škodí cukor, biela múka, studené nápoje, mlieko, alkohol a káva a jedlo neskoro večer
Veľa šťastia
Comments